Home » omgeving

B&B La Casita Azul

Door de gunstige ligging precies tussen de kust in het noorden (op 20km afstand) en het gebergte in het zuiden (op 45km afstand) zijn er volop mogelijkheden om op avontuur te gaan en fantastische wandelingen te maken.

Vanaf ons huis zijn er allerlei prachtige stranden binnen handbereik (slechts half uurtje rijden) zoals Playa del Silencio, Playa de Aguilar, Playa Concha de Artedo en Playa de la Cueva.

In het zuiden, meer het binnenland in, vindt men verschillende natuurparken zoals El Senda del Oso, Parque de Somiedo, Parque Hoces del Esva en Las Cascadas de Oneta (watervallen).

Ook is er een skicentrum Pajares-Valgrande, waar men in de wintermaanden kan skiën.

Bovendien loopt de noordelijke pelgrimsroute van de beroemde Camino de Santiago door Asturias. Wij wonen precies tussen de Camino del Norte en de Camino Primitivo in, dus als je een traject van deze Camino zou willen lopen, zijn er allerlei etappes mogelijk. Wij kunnen je overal afzetten en weer ophalen.  

Ook kun je een bezoek brengen aan de charmante vissersdorpjes Luarca en Cudillero of mooie klassieke steden als Oviedo, León of Santiago de Compostela.